Ik kreeg laatst een mail met daarin iets waardoor ik bijna van mijn stoel viel van verbijstering. Een speler uit de WBDF mailde mij het volgende, en ik citeer:

Wij waren aan de late kant en begonnen met ingooien toen we binnen kwamen. Mijn teamgenoten bestelden en ik niet, want ik heb maar een dunne portemonnee.  Had wel geld bij me en wilde echt wel wat bestellen. Nog voor ik mijn single moest gooien kwam hij vragen of ik wat wilde drinken.
Ik zei: Nog niet.
Of ik dan maar buiten wilde wachten tot ik mijn wedstrijd moest gooien. 

Pardon? Ik heb al redelijk wat idiote dingen gehoord, maar deze stormt toch echt mijn top drie binnen. Schijnbaar was het argument van de kroegbaas dat de persoon in kwestie wel in een café was hoor!
Als ik naar de supermarkt ga loopt de filiaalmanager toch ook niet achter me aan om me te vertellen dat ik echt wel van alles moet gaan kopen? Ik had als team meteen rechtsomkeer gemaakt, of de captain van de thuis spelende ploeg aangesproken.
Natuurlijk is het zo dat er teams zijn die op een avondje €100,- moeten aftikken aan de bar, maar dit lijkt me verre van een verplichting. Zoals de persoon in kwestie ook stelt: “Ik kom om te darten, niet om te drinken”. Een hele terechte uitspraak lijkt me.

Ik denk dat de kroegbaas in kwestie eens hard moet nadenken waar hij mee bezig is. Ben blij dat er op een doordeweekse dag mensen in je kroeg zijn om omzet te genereren. Dat het geen vetpot is realiseer ik me, maar dit lijkt me zwaar incorrect. Zo jaag je mensen weg, want echt waar……er wordt gepraat in het dartswereldje.

Wat je ook zou kunnen doen in een dergelijke situatie is de meest ingewikkelde cocktails bestellen die er zijn om ff de te dollen met de man. Mag ik een droge martini, shaken not stirred met 3 olijven? Ooo dat heeft u niet? Doe me dan maar een white Russian of een Seks on the Beach. Heeft u ook al niet? Nou ja wat een amateurisme hier zeg. Doe me dan maar even niets.
Je hebt nu netjes iets besteld zoals de man gevraagd heeft……jammer dat hij het niet in zijn assortiment heeft