Er is nogal wat veranderd in het West-Brabantse dartsland. Ik hoor en zie nog wel eens wat links en rechts, maar een groot aantal teams is weer veranderd van samenstelling, gefuseerd of zelfs helemaal verdwenen. Spelers weg, spelers erbij. Soms vind ik dat erg zonde. Kijk naar een toppie toppie, die vorig jaar toch een prima prestatie wegzette en nu totaal zijn verdwenen. Je vraagt je dan af waarom? Het lijkt mij prachtig om na een kampioenschap te kijken hoe het je een treetje hoger vergaat. Zeker als je naar de eredivisie “mag” en je jezelf kunt meten aan de groten van de WBDF.

Ook zag ik dat er in Etten-Leur nogal wat was veranderd. Vorig jaar nog 3 teams in de eredivisie. Daar is er slechts 1 van over (dc de Misser). Net als de legendes van NOPB hield ook de Dc Guust het voor gezien. Toch ook alweer drie jaar een team wat in de eredivisie bivakkeerde. . Weg “Hel van de Leur”, weg bitterballen van de Guust zelf. Vind ik niet leuk!
Wel heb ik begrepen dat we al deze heren gaan terugzien in twee nieuwe teams Hawkeye en Project X en één bestaand team NOPB2 (aankomend seizoen D`ouwe brug genaamd). Toevallig weet ik wat al deze Etten-Leurse veranderingen teweeg hebben gebracht (ik hoor wel eens wat). Maar voor mensen die dit niet horen zou dit ook zo maar eens als donderslag bij heldere hemel zijn gekomen.

Ook waren er wat opvallende “transfers”. Twee van onze grootste WBDF talenten verkasten van team. Mark van Gils, al jaren topklasse, is naar Stieren en Bieren verhuist en Jerry vd Made ging van Good Looking 3 naar 2Fast4U. Opvallende transfers. Natuurlijk verdienen deze jongens een topteam binnen de WBDF. En de twee genoemde teams zijn dit ook. Maar hardop vraag ik mij af wat dit gaat doen met deze jongens. Over Mark maak ik me niet zo`n zorgen. Immers speelt hij al jaren binnen de WBDF. Hij heeft veel ervaring en kent zijn pappenheimers. Maar over Jerry toch een beetje lichte zorgen. Jong, niet zo ervaren als Mark en pas een seizoen of 3 actief binnen deze federatie. Wordt deze jongen niet in het diepe gegooid? Kan hij de druk, die bij zulke topteams toch komt kijken, aan? Ik hoop het van harte, want naast een groot talent is dit dus ook gewoon een prima knul! Mannen van 2Fast, ben zuinig op deze jongen, dit supertalent!!

Al deze veranderingen nemen natuurlijk ook wat consequenties met zich mee. Goede en slechte. Wordt het gat tussen de grote drie (Stieren en Bieren Amity en 2Fast4U) in vergelijking met de rest niet erg groot? Dit kan positief zijn, want zulke teams halen vaak het beste in elkaar naar boven, maar ook negatief. Andere ploegen hebben eigenlijk geen enkele kans om voor de prijzen te strijden in de eredivisie.

Ik ben er zelf nog niet helemaal uit moet ik u zeggen. Ik ga maar afsluiten met het feit dat ik een ieder, en met name Mark en Jerry, een goed, sportief en succesvol seizoen toewens. Soms ben ik blij dat ik niet zo goed ben, hoef ik al die moeilijke overpeinzingen niet mee te maken. Pijltje, biertje, koppijn…..ja ja, we mogen weer!!

Hugo