Mochten er WBDF leden voldoen aan de onderstaande eisen, mail dan snel met onze secretaris en meld je aan via: secretaris@wbdfdarts.nl Er is plaats voor maximaal 2 dames en 2 heren. 

Voor de vierde keer zal de NDB aan het einde van het seizoen een kwalificatietoernooi voor de Nederlandse selectie organiseren. Wederom krijgen alle aangesloten lidorganisaties de mogelijkheid om spelers af te vaardigen naar de kwalificatiewedstrijden!
Het kwalificatietoernooi zal dit seizoen gespeeld worden op zaterdag 2 juli 2016. De locatie wordt later bekend gemaakt. Voor het toernooi worden de eerstvolgende acht heren en vier dames uitgenodigd van de NDB ranking die zich net niet via de NDB Ranking weten te plaatsen voor de selectie. Normaliter zijn dat de nummers 7 t/m 14 bij de heren en de nummers 4 t/m 7 bij de dames. Winnaars van de zeven NDB rankings (Heren A en Dames) worden, indien nog niet geplaatst, tevens uitgenodigd. Daarnaast mogen de lidorganisaties maximaal twee heren en maximaal twee dames afvaardigen naar het kwalificatietoernooi. Het deelnemersveld kan dus bestaan uit ongeveer 50 spelers per categorie als alle lidorganisaties de plekken invullen en alle spelers besluiten deel te nemen.

De lidorganisaties mogen de plaatsen niet ‘zomaar weggeven’, maar dienen deze te verbinden aan een competitie, ranking of toernooi waaraan alle leden deel zouden kunnen nemen. Veel lidorganisaties gebruiken hier de NDB ranking voor: de spelers van de eigen lidorganisatie die het hoogste eindigen en voldoen aan alle criteria worden afgevaardigd. De lidorganisatie is echter volledig vrij om haar eigen toernooien of competities hiervoor te gebruiken, bijvoorbeeld een ranking, open toernooi of beste spelers uit de wekelijkse competitie. Dit dient uiteraard wel bekend te zijn bij de leden.

De afgevaardigde spelers dienen verder:

  • 18 jaar of ouder te zijn (dispensatie uitgezonderd) op 2 juli 2016;
  • De Nederlandse nationaliteit te bezitten;
  • minimaal 3 NDB Rankingtoernooien gespeeld te hebben bij de heren A of de dames in seizoen 2015/2016. Let op: de Dutch Open telt die jaar niet mee voor de NDB ranking. De Dutch Open en 2 NDB rankings voldoet dit jaar dus niet!

Door dit kwalificatietoernooi krijgen spelers in de subtop die wellicht de potentie hebben om de top te halen, maar dit via het NDB Rankingcircuit niet (direct) lukt, alsnog de kans op plaatsing binnen de Nederlandse selectie. De aangesloten lidorganisaties worden bij deze procedure betrokken en krijgen zodoende zelf de mogelijkheid hun eigen topspelers extra kansen te bieden!

Vragen over het kwalificatietoernooi? Neem dan gerust contact op met de NDB via 030-2081180 of info@ndbdarts.nl

Tags: