Op 10 april 2016 wordt er in De Ganzerik (Ganzerik 1 te Breda) om 10:00 uur weer een reglementen ALV gehouden. Mochten er voorstellen zijn tot reglements- wijzigingen, dan gelieve deze tijdig aan te melden. Uiterlijk 4 april zullen de voorstellen ingediend moeten zijn, zodat anderen ook de tijd krijgen om vooraf over eventuele voorstellen na te denken.

Uw voorstel met uitleg gaarne sturen naar:secretaris@wbdfdarts.nl of naar onze postbus:West Brabantsche Dart Federatie, Postbus  2162, 4800 CD Breda.

De volgende punten zullen door het bestuur worden ingebracht:
1. Maximaal 2 dispensatiespelers per team
2. Spelers van selectieteams moeten lid zijn van de WBDF

Voorstel Louis Wijnans: (Captain Anti-Slip)

Mijn voorstel is om in de week wanneer carnaval begint,  tegenwoordig vaak al op donderdag/vrijdag geen competitie te gooien. Wij zitten bijvoorbeeld zelf elk jaar moeilijk te doen met verzetten omdat het op onze thuisspeeldag de vrijdag, dan al te druk is om normaal te darten.

Mijn 2e voorstel is om in plaats van 4 teams er 3 te laten degraderen uit de 1e divisie.

Dit zijn er dan 6. Dan promoveren natuurlijk de kampioenen van de 2e divisie , 4 maal en dan had ik in gedachten dat de 2 beste nummers 2 van de 2e divisie ook promoveren ( de 2 teams met het hoogste gemiddelde  dan ) . Je zou er ook voor kunnen kiezen om een play-off dag te doen waarin de 4 nummers 2 uit de 2e divisie  strijden om de 2 tickets voor de 1e divisie. Ik denk dat je hiermee ook het niveau hoger hou in de 1e divisie . Dit is dus  eigenlijk met dezelfde gedachten er achter  wat nu   bij promotie/degradatie  in de  ere/ 1e divisie is.

Voorstel Rodrigo van Hoeckel (Endless Darts)

Voorstel 1: Tijdens de competitie mag een speler van team wisselen, Prima. Wat raar is dat hij ook in een lagere divisie mag gooien. Dit is in bijna geen enkele sport mogelijk.

Voorstel: Indien een speler 3 of meer wedstrijden in een bepaalde divisie heeft gegooid kan deze speler wel hoger maar niet lager gaan gooien.

Voorstel 2

Indien een speler 5 of meer wedstrijden heeft gegooid kan deze speler niet meer uitkomen voor een ander team wat in dezelfde competitie gooit.

Voorstel Jan Paul van Oosterom (Team Muijs&berg)

Wijziging beker:

Finale beker niet laten spelen tussen de winnaar van de lage en hoge divisie.

Lage divisies in bijv kwart finales toevoegen aan de hoge divisies. Dan op de finale dag maar 1 wedstrijd spelen.

Alle bekerrondes al van te voren aangeven welke speelweken dit zijn. ( Nu moet je zoeken waar er een vrije ronde is) en tevens de finale dag al begin van het seizoen vastleggen en aangeven waar deze gehouden zal worden.

Voorstel Rudy van Meer Captain Good Lookin’2

Het gebeurt wel eens dat, om wat voor reden dan ook, de uit- en thuiswedstrijd omgedraaid worden. Dit is een hele praktische manier om de wedstrijd toch in dezelfde week te spelen waarin deze gepland stond. En dat is het belangrijkste, ook om geen bufferpunten te krijgen natuurlijk. Tot zo ver geen problemen wat mij betreft.

Waar je dan wel tot 2 keer toe tegenaan loopt, is dat je het wedstrijdformulier zo moet invullen zoals je die in de competitiemaster moet invullen. Anders ga je fouten maken en vult de ene captain het anders in dan de andere. Dit invullen is dan met uit en thuis precies andersom dan hoe de wedstrijd daadwerkelijk gespeeld wordt. Je speelt de uitwedstrijd in je eigen café en de thuiswedstrijd in die van de tegenstander. Dit geeft wat ruimte voor discussie, bijvoorbeeld voor wie er mag beginnen en de volgorde van de koppelpartijen. We komen hier altijd wel aan uit, maar dat is de ene keer zus en de andere keer zo.

Dus ik vroeg me af of dit makkelijk op te lossen is door in de competitiemaster de mogelijkheid te bieden om voor een bepaalde wedstrijd uit en thuis om te kunnen draaien. Dan kun je de wedstrijd zo invullen zoals deze daadwerkelijk is gespeeld. Ik weet niet of dit technisch mogelijk is, maar het eerste waar ik aan denk is een vinkje dat beide captains aan kunnen zetten waardoor de wedstrijd omdraait. Maar misschien zijn er ook andere of betere mogelijkheden.

Ik weet overigens niet of de WBDF het officieel toestaat dat de uit- en thuiswedstrijd omgedraaid worden. Anders houdt mijn verzoek al snel op, denk ik.

Voorstel Teun Rijnen, captain Project X

Voor de komende ALV zou ik graag een tweetal voorstellen willen doen om te bespreken en bij akkoord op te nemen in het reglement:

1. Een speler die wil overstappen vanuit een hogere divisie naar een team wat in een lagere divisie gooit, mag dit alleen doen halverwege het seizoen (als alle wedstrijden 1 maal zijn gespeeld). Dit om competitie vervalsing te voorkomen en dat dus alle teams de “sterkere” spelers 1x tegenkomen

2. Een team moet aan het einde van het seizoen uit 50% van de spelers bestaan als waar zij de competitie mee zijn aangevangen. Zo voorkom je dat teams in zijn geheel veranderen gedurende het seizoen en dus ook om competitievervalsing te voorkomen.

Voorstel Jeroen Hendrickx

Misschien is het een goed idee om in de week van Dutch open 2017 geen competitie te plannen. Dit om te voorkomen dat wedstrijd verplaatst moeten worden en om te voorkomen dat er scheve gezichten komen als een wedstrijd niet verplaatst kan worden.