Hallo leden,

 

Hierbij een belangrijk punt dat tijdens de laatste reglementen ALV aan de orde is geweest.

In bepaalde cafés wordt nog steeds gerookt en staan dartborden in een rookruimte. Wettelijk mag er in de cafés niet meer gerookt worden. Maar wat te doen als er toch in een café gerookt wordt? Het bestuur is van mening dat je recht hebt op een rookvrije ruimte, en wil de tegenstander hier geen gehoor aan geven dan valt het onder de regeling  dat de dartbaan niet in orde is. Zie het reglement onder punt 12.1 t/m 12.4.c

 

Hoe te handelen wanneer er toch gerookt wordt?

Geef aan bij de captain van het thuis spelende team dat je het er niet mee eens bent dat er gerookt wordt, en wijs hem op de regels in ons regelement, en op de wet. De captain heeft dan een half uur de tijd om een oplossing te zoeken.

 

Straf bij geen rookvrije dartbaan:

Wanneer de captain van het thuisspelend team geen oplossing vind binnen 30 minuten, dan volgt er een straf van 0 punten voor het thuisspelend team, en een G+1 voor het uitspelend team.

 

Hoe te voorkomen?

Wanneer je vooraf weet dat je moet spelen in een rookruimte of in een café waar gerookt wordt, dan neem je VOORAF contact op met de captain, en vraagt hem of er al dan niet gerookt wordt. Dan heeft hij alle tijd om een oplossing te zoeken.

 

Achteraf klagen:

Dit is NIET mogelijk. Zodra de wedstrijd eenmaal aangevangen is verklaar je in principe accoord te gaan met het feit dat er gerookt wordt.

 

Daarom het dringende advies om ervoor te zorgen dat je als team beschikt over een rook vrije dartbaan om je competitie wedstrijden te kunnen spelen zonder problemen.