SEIZOEN 2019-2020

West Brabantse Dart Federatie

Verzetten wedstrijden

Beste leden,

Wij krijgen al vrij vroeg aan het begin van de competitie de vraag of het mogelijk is om een wedstrijd te verzetten. Graag wijzen we jullie nogmaals op de reglementen:

2.1 Onder competitiewedstrijden worden zowel bekerwedstrijden als wedstrijden in de reguliere competitie verstaan.

2.2 Competitiewedstrijden dienen gespeeld te zijn na afloop van de speelweek waarin de competitiewedstrijd is ingepland.

2.3 Speelweken lopen van maandag tot en met de zondag daaropvolgend.

2.6 De uitslag van een wedstrijd die niet voor het einde van de speelweek is gespeeld of waarbij de tegenstander niet komt opdagen op de datum dat de wedstrijd volgens het competitieprogramma was ingepland, zal als volgt worden bepaald:

2.6.a Het team welk in gebreke is gebleven krijgt 15 bufferpunten ( en dus -9 wedstrijdpunten ).

2.6.b. Het team welk niet in gebreke is gebleven krijgt gemiddelde + 1, naar boven afgerond (dit gemiddelde fluctueert tot het eind van het seizoen). Met een minimum van 5 wedstrijdpunten.

2.6..c Indien het bestuur niet eenduidig vast kan stellen welk team op de speeldatum verhinderd was zal de wedstrijd met de uitslag 0-0 worden vastgesteld.

2.7 Alleen in uitzonderlijke gevallen kan de wedstrijdleiding toestemming geven om een wedstrijd op een later tijdstip te spelen. Te denken valt hierbij aan gevallen van overmacht zoals o.a. extreme weersomstandigheden en familie omstandigheden.